איך מעבירים תכונות אופי בראיון עבודה, ודוגמאות לעשר שאלות שאפשר לשאול את המראיין/מראיינת. למשל, האם תוכל/י להגדיר שלושה דברים שאני יכול/ה לתרום בהם במאה הימים הראשונים שלי בחברה, שיגרמו לכם להיות מרוצים מהחלטה לקבל אותי?
התאוששות שוק העבודה בכלל והביקוש הגובר לעובדים בתחום הטכנולוגיה בפרט, מעלים את הציפיות למגמות חיוביות בתחום הזה לאחר תקופת החגים. זאת בהנחה כי גל התחלואה הנוכחי אכן נמצא בירידה.
אז איך נערכים לראיון עבודה? בעבר עסקנו כאן בחשיבות של שימוש בסיפורים, כדי להעביר מסרים במהלך ראיון עבודה. תזכורת למי שפספס: קודם כל תחשבו מראש על כמה סיפורים מהעבר התעסוקתי שלכם, שיכולים להציג את תכונות האופי והכישורים שלכם – כישורים שנדרשים להערכתכם לתפקיד.
שימוש בסיפורים מעביר את תכונות האופי שלכם בצורה יותר מוצלחת, מאחר שהמראיין יכול לדמיין את הסיפורים של המועמד במוחו ואינו נמצא בתחושה שהמועמד "דוחף" לו את סגולותיו. זו גם דרך מצוינת להתגבר על הנטייה שלנו להשתמש במשפטי "אני", כגון "אני עשיתי", "אני הובלתי", "אני הצלחתי" וכד' – שרמת האמינות שלהם מוטלת בספק.
הימנעות ממשפטי "אני" יכולה להתבצע גם באמצעות שימוש בלשון רבים. אפשר לומר משפט מסוג: "התפקיד שלי היה לבנות את מערך המכירות בחברה, וזה מה שעשינו". המעבר ל"עשינו" מדגיש את חשיבות העבודה של הצוות, ואפשר להוסיף: "אני גאה מאוד בצוות".
דרך חשובה נוספת להפגין את התכונות שלכם, שגם תסייע לכם לקבל החלטה האם התפקיד המוצע אכן מתאים לכם, היא לשאול את המראיין שאלות.
המטרה של שאלות שתשאלו כמרואיינים היא להוביל לשיחה שתראה שאתם מתעניינים, מבינים וממוקדים, וצריך לנהל אותה באופן נינוח ובטון רגוע. כלומר, לא לתת למראיין תחושה שהמטרה שלכם היא להתקיל אותו או לתפוס אותו לא מוכן.
הנה דוגמאות למספר שאלות בשלושה תחומים (שאלות שנכתבו בלשון זכר נכונות כמובן לשני המינים).
שאלות על תנאי עבודה וסגנון ניהול
איך השפיעה העבודה מהבית בתקופת הקורונה ואיך תיראה החזרה לשגרה? האם תימשך/תתאפשר עבודה חלקית מהבית?
האם קצב העבודה משתנה בתקופות מסוימות בשנה? האם באופן מובנה יש תקופות עמוסות יותר?
האם וכיצד מתבצעים אצלכם תהליכים של הערכות ביצועי עובדים?
איך אתה מגדיר את סגנון הניהול שלך (או של המנהל שיהיה אחראי עליי, אם הוא אינו המראיין)?
שאלות אסטרטגיות על החברה
האם תוכל להגדיר גורם מפתח להצלחת החברה שמישהו מבחוץ לא יכול לדעת עליו?
מי הם המתחרים שהכי מטרידים אתכם, וממה אתם הכי מוטרדים בתחרות מולם?
מהי רמת השקיפות בחברה מול העובדים? איזה נתונים שקשורים לביצועי החברה אתם משתפים עם העובדים?
שאלות אסטרטגיות על התפקיד
האם זה תפקיד חדש בחברה? אם כן, מדוע הוא נוצר?
האם תוכל להגדיר שלושה דברים שאני יכול לתרום בהם במאה הימים הראשונים שלי בחברה, שיגרמו לכם להיות מרוצים מהחלטה לקבל אותי?
מהם ההישגים/הביצועים המשמעותיים ביותר שמצופים ממני בשנה הראשונה, אם אתקבל לעבודה?
אחת הדרכים הפשוטות לייצר שיחה בעקבות שאלות מהסוג הזה היא לבקש דוגמה. כלומר, אם המראיין עונה באופן כללי, אפשר להגיב: "אתה יכול לתת דוגמה?". דוגמה היא במקרים רבים סיפור שיכול לפתח את השיחה בצורה מעניינת שתעזור לשני הצדדים.
נעים להכיר - אודי נחשון
אני מאמן, יועץ ומרצה – מתמחה בשיפור היכולת של מנהלים ויזמים להתחבר, להשפיע, לגרום למסרים להידבק ולהוביל אסטרטגיה ושינוי, באמצעות שימוש בכלים של סטוריטלינג.
החיבור בין סיפורים אישיים לבין מסרים עסקיים וארגוניים הוא אחד הכלים היעילים ביותר בפעילות היום-יומית מול עובדים, לקוחות ומחזיקי עניין אחרים – במטרה להזניק ארגונים ומיזמים ולפתור בעיות ניהוליות.
אני שותף בחברה הבינלאומית Anecdote, שהכשירה עד כה אלפי מנהלים ברחבי העולם להנהיג בעזרת סטוריטלינג.
הבלוג "מנהלים עם Storytelling" נועד להעשיר ולשתף מידע וידע בתחום הזה, ואשמח לענות על כל שאלה. בעמוד סדנאות תוכלו לראות פרטים על מגוון תוכניות הכשרה.
ליצירת קשר: